Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy barszcz wigilijny, tradycyjny i zrobiony na własnym zakwasie z buraków.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 461
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 461
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Składniki
Buraki i włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w plastry. Zalać wodą, zagotować, dodać opłukane grzyby, jabłko, ziarnka pieprzu oraz listek laurowy. Gotować do miękkości warzyw. Przecedzić, dodać resztę przypraw i kwas z buraków, chwilę pogotować, nie doprowadzając do wrzenia.