Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Można ją podawać solo lub z ziemniakami czy jajkiem.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6962
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1106
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6962
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1106
Składniki
Gotujemy wywar: Porcję rosołową i kość wołową zalewamy zimną wodą, dodajemy kapustę, por, seler, marchewki i pietruszki, 8 ziarenek ziela angielskiego, 3 większe liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu ok 3h.
Botwinkę myjemy, natkę kroimy w drobne kawałeczki. Buraki (te z botwinki oraz 3 dodatkowe) obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu i gotujemy na wolnym ogniu ok. godziny.
Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem, już na talerzu, kładziemy obrane i pokrojone w kostkę ogórki, jeśli chcemy również ziemniaczki lub jajko. Zalewamy barszczem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i łyżką kwaśnej śmietany.
Smacznego :)