Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Można ją podawać solo lub z ziemniakami czy jajkiem.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17834
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15702
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17834
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15702
Składniki
Gotujemy wywar: Porcję rosołową i kość wołową zalewamy zimną wodą, dodajemy kapustę, por, seler, marchewki i pietruszki, 8 ziarenek ziela angielskiego, 3 większe liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu ok 3h.
Botwinkę myjemy, natkę kroimy w drobne kawałeczki. Buraki (te z botwinki oraz 3 dodatkowe) obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu i gotujemy na wolnym ogniu ok. godziny.
Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem, już na talerzu, kładziemy obrane i pokrojone w kostkę ogórki, jeśli chcemy również ziemniaczki lub jajko. Zalewamy barszczem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i łyżką kwaśnej śmietany.
Smacznego :)