Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z uszkami na który dzisiaj podaję przepis, to barszczyk którego nie może podczas świąt zabraknąć na naszym stole i nie tylko podczas świąt. Polecam
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414301
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414301
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Składniki
Buraki obrać , opłukać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i wstawić na gaz do gotowania. Dodać obrane , pokrojone na cząstki warzywa, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w ćwiartki jabłka oraz liście laurowe , ziarenka ziela angielskiego i ziarenka pieprzu. Dodać również obrane, pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Całość gotować do miękkości buraków i warzyw. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gdy buraki i warzywa są miękkie wyłączyć płomień gazu , wlać ocet oraz opcjonalnie koncentrat barszczu, zakryć przykrywką i odstawić na całą noc by składniki się przegryzły. Następnego dnia barszcz podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Dodać roztarty w dłoniach majeranek oraz doprawić do smaku cukrem. Podawać z uszkami . Smacznego
Barszczyk z uszkami gotowy do podania. Smacznego