Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z uszkami na który dzisiaj podaję przepis, to barszczyk którego nie może podczas świąt zabraknąć na naszym stole i nie tylko podczas świąt. Polecam
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Buraki obrać , opłukać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i wstawić na gaz do gotowania. Dodać obrane , pokrojone na cząstki warzywa, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w ćwiartki jabłka oraz liście laurowe , ziarenka ziela angielskiego i ziarenka pieprzu. Dodać również obrane, pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Całość gotować do miękkości buraków i warzyw. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gdy buraki i warzywa są miękkie wyłączyć płomień gazu , wlać ocet oraz opcjonalnie koncentrat barszczu, zakryć przykrywką i odstawić na całą noc by składniki się przegryzły. Następnego dnia barszcz podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Dodać roztarty w dłoniach majeranek oraz doprawić do smaku cukrem. Podawać z uszkami . Smacznego
Barszczyk z uszkami gotowy do podania. Smacznego