Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z uszkami na który dzisiaj podaję przepis, to barszczyk którego nie może podczas świąt zabraknąć na naszym stole i nie tylko podczas świąt. Polecam
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 333
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4752
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 333
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4752
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Składniki
Buraki obrać , opłukać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i wstawić na gaz do gotowania. Dodać obrane , pokrojone na cząstki warzywa, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w ćwiartki jabłka oraz liście laurowe , ziarenka ziela angielskiego i ziarenka pieprzu. Dodać również obrane, pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Całość gotować do miękkości buraków i warzyw. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gdy buraki i warzywa są miękkie wyłączyć płomień gazu , wlać ocet oraz opcjonalnie koncentrat barszczu, zakryć przykrywką i odstawić na całą noc by składniki się przegryzły. Następnego dnia barszcz podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Dodać roztarty w dłoniach majeranek oraz doprawić do smaku cukrem. Podawać z uszkami . Smacznego
Barszczyk z uszkami gotowy do podania. Smacznego