Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 938
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 938
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Przepis Ugotowac wywar na warzywach.Do sredniej wielkosci garnka wrzucic por,seler,lisc laurowy,marchewke pokrojona w talarki i surowa szynke.Gotowac na niezbyt duzym ogniu dopoki mieso nie bedzie miekkie.Nastepnie wyjac mieso,pokroic w kostke.Do wywaru dodac chrzan,doprawic sola,pieprzem i jarzynka.Pogotowac 15 minut.Wrzucic mieso.Gdy barszcz wystygnie wlac ok.150 ml do kubeczka i wymieszac ze smietana (mozna jej dodac wiecej,jesli ktos lubi bardziej kremowa konsystencje).Tak przygotowana zaprawke wlac do garnka.Wymieszac,aby rozprowadzic zaprawke po calym garnku.Ugotowac jajka na twardo,pokroic na cwiartki,wrzucic do barszczu (lub ukladac na glebokim talerzu i zalewac barszczem).Barszczyk podawac goracy.Nie moze go zabraknac na Waszym wielkanocnym stole!