Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od synowej która ma rodzinę na Ukrainie. Barszczyk bardzo smakowity i często będzie gościć na moim stole.
garnek , patelnia,
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 39
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 65
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5087
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 39
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 65
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5087
Składniki
Skrzydełka z kurczaka oczyścić włożyć do garnka dokładnie opłukać, dodać około 2 litrów wody, kostki bulionowe warzywne. Kapustę i pora pokroić, a resztę jarzyn łącznie z burakami zetrzeć na tarce ( grube oczka ) dodać do bulionu. Dodaj odsączoną fasolę, dopraw bulion koncentratem barszczu, solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, po ugotowaniu ubijamy tłuczkiem, cebule obieramy, kroimy i smażymy na smalcu do zrumienienia, dodajemy do ziemniaczków. Ziemniaczki nakładamy na talerz i zalewamy barszczykiem. Dekorujemy łyżką jogurtu naturalnego i pietruszką.