Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na zupę meksykańską w wersji jarskiej. Zupę ugotowałam w czwartek a dziś zjedliśmy ostatnią porcję. Udało mi się zdjęcie zupy w ostatniej misce pstryknąć ;) Jak to każda meksykańska zupa wyszła pikantna i bardzo pożywna. A to zapewne dzięki dodaniu czerwonej soczewicy.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 14
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 656
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 104
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 14
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 656
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę i czosnek siekam i podsmażam na oleju w garnku o grubym dnie. Do smażącej się cebuli i czosnku dodaję od razu przyprawy żeby podczas smażenia wydobyć lepszy aromat. Papryki słodkie kroję w grubą kostkę a ostrą na drobną kostkę. Jak cebula jest już szklista dodaję pokrojone wszystkie papryki i wszystko razem przesmażam około 5 minut cały czas mieszając. Dodaję odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę (fasolkę wcześniej płuczę na sitku). Dosypuję czerwoną soczewicę. Zalewam wszystko pomidorami z puszki i passatą. Jeśli całość jest za gęsta dolewam trochę przegotowanej wody. Gotuję mieszając od czasu do czasu około 20-30 minut. Na końcu doprawiam solę, pieprzem i ostrą papryczką.