Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna zupa, aromatyczna i treściwa, może trochę za ciężka na upały ale za to nie wymaga zbyt dużo pracy co jest wielkim plusem
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30974
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5021
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30974
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5021
Składniki
1. mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojony czosnek i cebulę, posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek oraz obydwie papryki, podlać wrzącą wodą, dusić na małym ogniu, 2. pieczarki umyć, posiekać, poddusić na oleju, 3. kiedy mięso będzie prawie miękkie, dodać pieczarki i pomidory a na końcu pokrojoną paprykę i ogórki, 4. mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, wlać do zupy, zagotować, doprawić do smaku solą i ew pieprzem, ja dodałam gotowane kluski śląskie, smacznego