Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa zupa ,na którą z wytęsknieniem wyczekuję przez cały rok.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11012
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6311
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5402
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13278
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5037
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11012
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6311
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5402
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13278
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5037
Składniki
Buraki gotujemy około godziny ,osączamy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną i opłukaną botwinę kroimy na centymetrowe kawałki ,zalewamy bulionem warzywno-wołowym i gotujemy na wolnym ogniu 30-40 min. Dodajemy starte buraki i gotujemy jeszcze 5 min. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę ,połowę koperku ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,cukrem oraz octem. Ponownie wstawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia. Botwinkę posypałem dużą ilością koperku ,podałem z młodymi ziemniakami okraszonymi cebulką.