Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa zupa ,na którą z wytęsknieniem wyczekuję przez cały rok.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1750
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3295
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26784
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1750
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3295
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26784
Składniki
Buraki gotujemy około godziny ,osączamy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną i opłukaną botwinę kroimy na centymetrowe kawałki ,zalewamy bulionem warzywno-wołowym i gotujemy na wolnym ogniu 30-40 min. Dodajemy starte buraki i gotujemy jeszcze 5 min. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę ,połowę koperku ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,cukrem oraz octem. Ponownie wstawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia. Botwinkę posypałem dużą ilością koperku ,podałem z młodymi ziemniakami okraszonymi cebulką.