Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sprzedaży pojawiła się już botwina, nie mogłem się oprzeć.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 56
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2940
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 56
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2940
Składniki
Mięsno-warzywny wywar. Cebulę opaliłem. Mięso zalewałem wodą, zagotowałem, zebrałem osad i dodałem starte na grubej tarce : seler, marchewkę, pietruszkę, buraki, opaloną cebulkę, pokrojonego w grube krążki pora. Całość gotowałem około 20 minut. Po tym czasie wyciągnąłem wszystkie warzywa i żeberka. Przelałem wywar przez gazę. Do tak przygotowanego wywaru dodałem na powrót ugotowaną marchewkę. Całość gotowałem przez kolejne 15 minut. Następnie do zupy dodałem posiekaną botwinkę i gotowałem kolejne 10 minut. Na koniec zupę doprawiłem solą, cukrem, pieprzem, zakwasiłem sokiem z cytryny i zabieliłem śmietaną, posypałem posiekanym koperkiem. Botwinkę podałem z jajkiem ugotowanym na twardo oraz ziemniakami z podsmażoną cebulą i drobno pokrojonym boczkiem.