Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na upalne dni. Zdecydowanie moja ulubiona zupa wiosenna!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28155
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9629
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2138
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4129
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 819
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28155
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9629
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2138
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4129
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 819
Składniki
W garnku gotujemy bulion. Dodajemy do niego pokrojoną na małe kawałki marchewkę oraz buraczki z liśćmi pokrojone w paski. Gotujemy to do miękkości. Doprawiamy solą, cukrem, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.
Ugotowaną botwinkę zaciągamy śmietaną. Do zupy można dodać pokrojone mięso, na którym gotowaliśmy bulion, ugotowane ziemniaki lub jajka.