Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na upalne dni. Zdecydowanie moja ulubiona zupa wiosenna!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1107
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 119
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 96
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1107
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 119
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 96
Składniki
W garnku gotujemy bulion. Dodajemy do niego pokrojoną na małe kawałki marchewkę oraz buraczki z liśćmi pokrojone w paski. Gotujemy to do miękkości. Doprawiamy solą, cukrem, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.
Ugotowaną botwinkę zaciągamy śmietaną. Do zupy można dodać pokrojone mięso, na którym gotowaliśmy bulion, ugotowane ziemniaki lub jajka.