Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na upalne dni. Zdecydowanie moja ulubiona zupa wiosenna!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1956
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1956
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2633
Składniki
W garnku gotujemy bulion. Dodajemy do niego pokrojoną na małe kawałki marchewkę oraz buraczki z liśćmi pokrojone w paski. Gotujemy to do miękkości. Doprawiamy solą, cukrem, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.
Ugotowaną botwinkę zaciągamy śmietaną. Do zupy można dodać pokrojone mięso, na którym gotowaliśmy bulion, ugotowane ziemniaki lub jajka.