Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno danie a bardzo syte i zdrowe,dietetyczne i bardzo smaczne.Połączenie kalafiora i botwinki to strzał w dziesiątkę.Serdecznie polecam:)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 374
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2247
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 999
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 374
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2247
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 999
Składniki
Botwinkę umyć ,buraki obrać i pokroić do garnka. Kalafior oddzielić różyczki i również dodać do botwinki. Zalać wodą by przykryła warzywa.Dać na palnik i gotować 30min. Warzywa mają być pół miękkie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,cukier,sól i kwasek lub ocet ewentualnie sok z cytryny do smaku. Śmietany nie hartujemy wlać z kubka do gotującej się botwinki. Pod koniec dodać posiekany koperek,dodaje aromatu i wspaniałego smaku. Na koniec doprawiamy do smaku.
Smacznego życzę!