Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno danie a bardzo syte i zdrowe,dietetyczne i bardzo smaczne.Połączenie kalafiora i botwinki to strzał w dziesiątkę.Serdecznie polecam:)
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12352
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12352
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 836
Składniki
Botwinkę umyć ,buraki obrać i pokroić do garnka. Kalafior oddzielić różyczki i również dodać do botwinki. Zalać wodą by przykryła warzywa.Dać na palnik i gotować 30min. Warzywa mają być pół miękkie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,cukier,sól i kwasek lub ocet ewentualnie sok z cytryny do smaku. Śmietany nie hartujemy wlać z kubka do gotującej się botwinki. Pod koniec dodać posiekany koperek,dodaje aromatu i wspaniałego smaku. Na koniec doprawiamy do smaku.
Smacznego życzę!