Do góry

Zupy Przepis na:

Botwinka z koperkiem

Botwinka z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1904

Dodano:

Odsłon: 4122

2 piękne pęczki botwinki i pachnący koperek zamieniłam wczoraj w przepyszną wiosenną zupę.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Botwinka z koperkiem

Przygotowanie

  1. Z żeberka i jarzyn gotujemy bulion. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy drobno pokrojone buraczki razem z poszatkowanymi łodygami i liśćmi. Gotujemy ok 15 min do momentu aż buraczki zmiękną. Zaprawiamy zupę śmietaną. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Wsypujemy posiekany koperek.
    Zupę podajemy z jajkiem i ziemniakami .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń