Do góry

Zupy Przepis na:

Bugłama- gruzińska zupa rybna

Bugłama- gruzińska zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 800 Ocena: 16537

Dodano:

Odsłon: 968

Składniki tylko wkłada się do rondla i trzeba chwilę poczekać. Ta metoda w niewiarygodny sposób wpływa na smak dania i pomaga stworzyć idealną kompozycję!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bugłama- gruzińska zupa rybna

Przygotowanie

  1. Użyłam miętusa a to jest dosyć chuda ryba, następnym razem użyje bardziej treściwej ryby bo dla męża danie było zbyt dietetyczne.
    Rybę oczyściłam i pokroiłam w grubą kostkę.
    Pomidory sparzyłam i pokroiłam w szóstki.
    Ziemniaki też. Cebulę posiekałam w kosteczkę.

  2. W rondlu układa się warstwę ryby, potem ziemniaki, cebulę i pomidory, zalewa się wodą.
    Metoda gotowania:
    Rondel przykrywa się na 2 h BEZ ODKRYWANIA I MIESZANIA!

  3. Po zdjęciu dania z ognia dodaje się posiekaną zieleninę,papryczkę chili i przeciśnięty czosnek. Soli się do smaku i ponownie stawia na mały ogień na 10 minut. Gotowe!

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń