Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka, a jednocześnie pożywna zupa na bazie m.in. cukinii, ryżu i mleka. Dodatkowym jej atutem jest również krótki czas przygotowania oraz niski koszt :) Super obiad na ciepłe dni:)
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 105
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 49
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2867
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 105
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 49
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2867
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Do garnka wlać 1,5 l ciepłej wody, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę, masło i 1 łyżeczkę soli. Gdy warzywa lekko zmiękną dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię oraz po chwili także ryż. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy mleko, posiekany koperek i curry oraz pieprz. Ewentualnie doprawiamy jeszcze solą, jeśli ktoś lubi bardziej słone potrawy. Zagotowujemy i zdejmujemy z kuchenki. Dodajemy jogurt wymieszany z jajkiem i mieszamy delikatnie. Podajemy gorącą posypaną szczypiorkiem. Smacznego:)