Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na ten krem wziął się z miłości do fasolki szparagowej. Nie potrzeba wiele, by go przygotować, wystarczy kilogram tego warzywa w dowolnym kolorze i odmianie, kilka łyżek masła, przyprawy, wiórki mozarelli. Do tego mini rogaliki maślane, które doskonale komponują się z delikatnym charakterem mojej zupy. Mała rzecz, a jak ucieszy :-). Zapraszam serdecznie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7619
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2711
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7619
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2711
Składniki
Fasolkę obrać z łyka, odciąć końcówki, opłukać, wrzucić do garnka, dodać jedną łyżkę soli, zalać wrzątkiem i ugotować na pół twardo. Odlać 500 ml wody z gotowania, resztę odcedzić. W garnku, którym się gotowała, zblendować na gładko, dolewając stopniowo pozostawioną wodę. Jeśli lubicie bardzo gęste kremy, wystarczy 300 ml, jeśli rzadsze - dodajcie całość. Dorzucić masło, doprawić czarnym pieprzem i pieprzem cayenne (dajcie naprawdę niewiele, bo jest bardzo intensywny, a ma tylko wykończyć smak, a nie zmieniać go całkowicie) i całość jeszcze raz krótko zblendować.
Krem serwować w miseczkach z dodatkiem wiórek serowych i siekanego szczypiorku. Przegryzać mini rogalikami maślanymi.