Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie o orientalny smaku, idealne na zimowe wieczory. Chińska zupa z pomidorami jest prosta w wykonaniu a składniki są łatwo dostępne.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 238
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 371
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 238
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 371
Składniki
• Pomidory myjemy, obieramy ze skórki (wcześniej zalewamy wrzącą wodą) i kroimy na 8 części • Szczypior drobno siekamy • Jajka wbijamy do miski i delikatnie ubijamy • Do garnka dodajemy wywar i zagotowujemy, następnie dodajemy do niego: pomidory, cukier, biały pieprz i sól • Gotujemy przez około 2 minut i do gorącej zupy powoli dodajemy ubite jajka stale mieszając
• Następnie wlewamy do zupy zawiesinę mąki kukurydzianej (woda i mąka kukurydziana zmieszana razem) • Na końcu ściągamy z ognia, dodajemy olej sezamowy, podajemy w miseczkach i posypujemy krojonym szczypiorem • W przygotowaniach korzystaliśmy z książki „Tao Smaku”