Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik to mocno schłodzona, chrupiąca zupa , zrobiona z botwinki, zsiadłego mleka, świeżych ogórków, rzodkiewki, koperku i szczypioru. Idealna w upalne letnie dni.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Odcinamy buraczki, obieramy ze skórki i kroimy w drobniejszą kostkę. Liście botwinki myjemy i też kroimy w mniejsze kawałki. Pokrojone buraczki zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie do buraczków dodajemy drobno pokrojoną botwinkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ponownie 15 minut. Po czasie gotowania studzimy garnczek w zimnej wodzie, dodajemy drobno pokrojony koper, szczypior, pokrojone w ćwierć plastry ogórki i rzodkiewki i zsiadłe mleko. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Chłodnik podajemy mocno schłodzony. Smacznego !!!