Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik to mocno schłodzona, chrupiąca zupa , zrobiona z botwinki, zsiadłego mleka, świeżych ogórków, rzodkiewki, koperku i szczypioru. Idealna w upalne letnie dni.
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 20
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12948
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 120
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 20
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12948
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 120
Składniki
Odcinamy buraczki, obieramy ze skórki i kroimy w drobniejszą kostkę. Liście botwinki myjemy i też kroimy w mniejsze kawałki. Pokrojone buraczki zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie do buraczków dodajemy drobno pokrojoną botwinkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ponownie 15 minut. Po czasie gotowania studzimy garnczek w zimnej wodzie, dodajemy drobno pokrojony koper, szczypior, pokrojone w ćwierć plastry ogórki i rzodkiewki i zsiadłe mleko. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Chłodnik podajemy mocno schłodzony. Smacznego !!!