Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W gorący dzień nie ma nic lepszego niż miska orzeźwiającego chłodnika. Zalet taki chłodnik ma wiele: po pierwsze pożywi, mimo, że jeść się nie chce, a przecież trzeba; po drugie chłodzi i orzeźwia; a po trzecie jest łatwy i szybki do przygotowania. I codziennie można jeść inny.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 211
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 383
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 108
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27677
Pychota. Polecam.
Odsłon: 211
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 383
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 108
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27677
Składniki
Obrane, pokrojone w kostkę gruszki oraz plasterki selera (nać odłożyć do dekoracji) zalej niewielką ilością wody i gotuj 15 min. Ochłodź, zmiksuj na gładki krem.
Zagotuj bulion, dodaj piure gruszkowe oraz starty ser. Mieszając podgrzewaj aż ser się stopi. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę mocno ochłodź, wymieszaj z ubitą śmietanką. Przed podaniem udekoruj listkami selera.