Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W gorący dzień nie ma nic lepszego niż miska orzeźwiającego chłodnika. Zalet taki chłodnik ma wiele: po pierwsze pożywi, mimo, że jeść się nie chce, a przecież trzeba; po drugie chłodzi i orzeźwia; a po trzecie jest łatwy i szybki do przygotowania. I codziennie można jeść inny.
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 918
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 506
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10746
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 120
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 918
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 506
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10746
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 120
Składniki
Obrane, pokrojone w kostkę gruszki oraz plasterki selera (nać odłożyć do dekoracji) zalej niewielką ilością wody i gotuj 15 min. Ochłodź, zmiksuj na gładki krem.
Zagotuj bulion, dodaj piure gruszkowe oraz starty ser. Mieszając podgrzewaj aż ser się stopi. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę mocno ochłodź, wymieszaj z ubitą śmietanką. Przed podaniem udekoruj listkami selera.