Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W gorący dzień nie ma nic lepszego niż miska orzeźwiającego chłodnika. Zalet taki chłodnik ma wiele: po pierwsze pożywi, mimo, że jeść się nie chce, a przecież trzeba; po drugie chłodzi i orzeźwia; a po trzecie jest łatwy i szybki do przygotowania. I codziennie można jeść inny.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 132
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8533
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 354
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5191
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4925
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 132
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8533
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 354
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5191
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4925
Składniki
Obrane, pokrojone w kostkę gruszki oraz plasterki selera (nać odłożyć do dekoracji) zalej niewielką ilością wody i gotuj 15 min. Ochłodź, zmiksuj na gładki krem.
Zagotuj bulion, dodaj piure gruszkowe oraz starty ser. Mieszając podgrzewaj aż ser się stopi. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę mocno ochłodź, wymieszaj z ubitą śmietanką. Przed podaniem udekoruj listkami selera.