Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jagodowa to smak dzieciństwa. Jagody w połączeniu z kaszą kukurydzianą i migdałami to wartościowy posiłek.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 501
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 138
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 343
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 501
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 138
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 343
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować z łyżeczką masła, cukrem i szczyptą soli. Wylać do płaskiego naczynia. Jak zastygnie pokroić w kostkę. Jagody przepłukać na sicie i włożyć do garnka. Dodać ok 1,5 litra wody i gotować kilka minut. Dodać cukier do smaku. Dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w szklance zimnej wody. Mieszać w czasie gotowania aż zupa zgęstnieje. Zupę wystudzić, schłodzić w lodówce. Zupę przelać do miseczek. Dodać polentę pokrojoną w kostki i prażone płatki migdałowe. Położyć na każdej porcji kleks kwaśnej śmietany. Smacznego