Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jagodowa to smak dzieciństwa. Jagody w połączeniu z kaszą kukurydzianą i migdałami to wartościowy posiłek.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 82
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 325
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 137
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 142
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 82
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 325
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 137
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 142
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować z łyżeczką masła, cukrem i szczyptą soli. Wylać do płaskiego naczynia. Jak zastygnie pokroić w kostkę. Jagody przepłukać na sicie i włożyć do garnka. Dodać ok 1,5 litra wody i gotować kilka minut. Dodać cukier do smaku. Dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w szklance zimnej wody. Mieszać w czasie gotowania aż zupa zgęstnieje. Zupę wystudzić, schłodzić w lodówce. Zupę przelać do miseczek. Dodać polentę pokrojoną w kostki i prażone płatki migdałowe. Położyć na każdej porcji kleks kwaśnej śmietany. Smacznego