Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jagodowa to smak dzieciństwa. Jagody w połączeniu z kaszą kukurydzianą i migdałami to wartościowy posiłek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5484
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5484
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować z łyżeczką masła, cukrem i szczyptą soli. Wylać do płaskiego naczynia. Jak zastygnie pokroić w kostkę. Jagody przepłukać na sicie i włożyć do garnka. Dodać ok 1,5 litra wody i gotować kilka minut. Dodać cukier do smaku. Dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w szklance zimnej wody. Mieszać w czasie gotowania aż zupa zgęstnieje. Zupę wystudzić, schłodzić w lodówce. Zupę przelać do miseczek. Dodać polentę pokrojoną w kostki i prażone płatki migdałowe. Położyć na każdej porcji kleks kwaśnej śmietany. Smacznego