Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa na upalne dni! W tym roku po raz pierwszy pojawił się na naszym stole i chyba będzie u nas gościł częściej Pomijając czas studzenia zupy to robi się ją naprawdę bardzo szybko.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3508
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422582
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2407
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3508
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422582
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2407
Składniki
Buraki i marchewkę umyć, obrać posiekać w drobne paseczki, łodyżki i liście także drobno posiekać.
Wywar zagotować, dodać paseczki z buraczków, łodyżki, korzeń pietruszki oraz marchewkę, gotować 15 minut. Dodać liście oraz posiekaną natkę pietruszki, gotować 5 minut. Całość ostudzić.
Do wywaru dodać kefir oraz śmietankę, dokładnie wymieszać do powstania jednolitej konsystencji.
Ogórki oraz rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do chłodnika razem z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić solą, pieprzem oraz octem. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Podawać z ugotowanym jajkiem.