Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa na upalne dni! W tym roku po raz pierwszy pojawił się na naszym stole i chyba będzie u nas gościł częściej Pomijając czas studzenia zupy to robi się ją naprawdę bardzo szybko.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 15
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 27
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2120
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 15
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 27
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2120
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Składniki
Buraki i marchewkę umyć, obrać posiekać w drobne paseczki, łodyżki i liście także drobno posiekać.
Wywar zagotować, dodać paseczki z buraczków, łodyżki, korzeń pietruszki oraz marchewkę, gotować 15 minut. Dodać liście oraz posiekaną natkę pietruszki, gotować 5 minut. Całość ostudzić.
Do wywaru dodać kefir oraz śmietankę, dokładnie wymieszać do powstania jednolitej konsystencji.
Ogórki oraz rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do chłodnika razem z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić solą, pieprzem oraz octem. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Podawać z ugotowanym jajkiem.