Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tak upalne dni najlepiej smakuje chłodnik z buraczków i ogórków zielonych, przygotowany na maślance i 12 % śmietanie . Dla mnie nie ma nic lepszego w tak upalne dni. Podaję mój przepis na ten pyszny chłodnik bo się trochę ułatwiłam zadanie. Polecam i życzę smacznego
trzepaczka, tarka, praska do czosnku, miska,
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 76
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 76
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Maślankę i śmietanę przełożyć do większej szklanej miski wymieszać trzepaczką. Dodać starte na tarce obrane ogórki gruntowe, przeciśnięty przez praskę czosnek , pieprz i sól do smaku oraz cukier wymieszać do połączenia składników. Na dodać buraczki i ocet jabłkowy, ponownie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego.
Maślanka i śmietana przełożona do miski.
Dodać ogórki starte i przyprawy.
Dodać buraczki i ocet jabłkowy.
Chłodnik gotowy do podania.