Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tak upalne dni najlepiej smakuje chłodnik z buraczków i ogórków zielonych, przygotowany na maślance i 12 % śmietanie . Dla mnie nie ma nic lepszego w tak upalne dni. Podaję mój przepis na ten pyszny chłodnik bo się trochę ułatwiłam zadanie. Polecam i życzę smacznego
trzepaczka, tarka, praska do czosnku, miska,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1973
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1973
Składniki
Maślankę i śmietanę przełożyć do większej szklanej miski wymieszać trzepaczką. Dodać starte na tarce obrane ogórki gruntowe, przeciśnięty przez praskę czosnek , pieprz i sól do smaku oraz cukier wymieszać do połączenia składników. Na dodać buraczki i ocet jabłkowy, ponownie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego.
Maślanka i śmietana przełożona do miski.
Dodać ogórki starte i przyprawy.
Dodać buraczki i ocet jabłkowy.
Chłodnik gotowy do podania.