Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni nie ma nic lepszego niż chłodnik. Chrupiące świeże warzywa zmieszane z schłodzoną śmietaną i jogurtem orzeźwią, zaspokoją głód i wyśmienicie smakują:)
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1709
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 39
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 172
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3084
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1709
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 39
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 172
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3084
Składniki
Rzodkiewki dokładnie myjemy /ale nie obieramy/, kilka sztuk odkładamy do dekoracji a resztę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobna kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, nasion i kroimy w kostkę. Jogurt naturalny zwykły, jogurt naturalny grecki i śmietanę doprawiamy do smaku solą /może być ziołowa/, pieprzem cytrynowym i mieszamy. Rzodkiewkę i paprykę mieszamy z jogurtami i śmietaną. Dekorujemy koperkiem i kawałkami warzyw. Do chłodnika możemy dodać posiekane młode listki rzodkiewek a koperku ile lubimy:)