Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni nie ma nic lepszego niż chłodnik. Chrupiące świeże warzywa zmieszane z schłodzoną śmietaną i jogurtem orzeźwią, zaspokoją głód i wyśmienicie smakują:)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 68
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 68
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Rzodkiewki dokładnie myjemy /ale nie obieramy/, kilka sztuk odkładamy do dekoracji a resztę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobna kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, nasion i kroimy w kostkę. Jogurt naturalny zwykły, jogurt naturalny grecki i śmietanę doprawiamy do smaku solą /może być ziołowa/, pieprzem cytrynowym i mieszamy. Rzodkiewkę i paprykę mieszamy z jogurtami i śmietaną. Dekorujemy koperkiem i kawałkami warzyw. Do chłodnika możemy dodać posiekane młode listki rzodkiewek a koperku ile lubimy:)