Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, smaczny, w sam raz na wiosenne dni chłodnik :)
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 256
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19070
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 943
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 256
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19070
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 943
Składniki
Szczaw oczyścić, umyć, pokroić, zalać wrzącym wywarem i odstawić do całkowitego schłodzenia.
Jajka ugotować, schłodzić.
Jednego ogórka pokroić w długie plastry, drugiego w kostkę, cebulę dymkę i szczypior drobno posiekać.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dodać cebulę, szczypior i ogórki , doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę ubić i połączyć z chłodnikiem. Zupę wstawić na minimum 1 h. do lodówki.
Podawać z cząstkami jajka.