Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upały jakie aktualnie nawiedzają Polskę- polecam;)
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 465
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1731
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 465
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1731
Składniki
Buraki wymyć i ugotować, gdy przestygną obrać je i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Ogórki gruntowe i kiszone pokroić w drobną kostkę.
Oczyszczoną rzodkiewkę zetrzeć na tarce.
Koperek, szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać.
Wszystkie warzywa wymieszać w garnku, dodać maślankę oraz przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.
Podawać oprószone koperkiem i z ugotowanym na twardo jajem.