Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upały jakie aktualnie nawiedzają Polskę- polecam;)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2550
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 852
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 223
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2550
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 852
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 223
Składniki
Buraki wymyć i ugotować, gdy przestygną obrać je i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Ogórki gruntowe i kiszone pokroić w drobną kostkę.
Oczyszczoną rzodkiewkę zetrzeć na tarce.
Koperek, szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać.
Wszystkie warzywa wymieszać w garnku, dodać maślankę oraz przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.
Podawać oprószone koperkiem i z ugotowanym na twardo jajem.