Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny chłodnik z świeżych warzyw z dodatkiem koncentratu buraczanego. Chłodnik smakuje rewelacyjnie. Dobrze schłodzony jest pyszny.
tarka, naczynie wyższe,
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36025
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 364
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36025
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 364
Składniki
Ogórki i rzodkiewki dobrze opłukać, osuszyć, obciąć końcówki, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Postolic i odstawić na 20 - 30 minut. Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku, dodać ugotowane na twardo obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz opłukany, poszatkowany szczypiorek. Dodać koncentrat buraczany, wymieszać i zalać kefirem. Ponownie wymieszać do połączenia składników i schłodzić w lodówce. Podawać dobrze schłodzony, udekorowany jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką.