Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chłodnik na bazie gęstego jogurtu i kiszonej botwince tworzy wspaniałą kompozycję z wędzonym łososiem, przepiórczymi jajkami i młodą cukinią. Idealny obiad na upalne letnie dni.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 507
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 142
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 344
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 507
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 142
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 344
Składniki
Młode listki i młode łodyżki owijamy w zwilżony papierowy ręcznik i odkładamy do lodówki. Buraczki i grubsze łodygi kroimy w kawałki. Przekładamy do słoika, wkładamy ząbek czosnku. Wsypujemy łyżeczkę soli. Zalewamy wodą. Woda powinna przykryć buraczki. Słoik przykrywamy gazą odstawiamy na 2-3 dni w ciepłe miejsce do zakiszenia. Do jogurtu wlewamy zakwas z kiszonej botwinki, dodajemy posiekany koperek, wcześniej odłożone młode listki i łodyżki botwinki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Chłodnik podajemy z kawałkami wędzonego łososia, cienko pokrojoną cukinią, rzodkiewkami i ugotowanymi na twardo przepiórczymi jajkami. Smacznego.