Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super orzeźwiająca zupka na upalne dni.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Dodać kukurydzę, wlać 1,5 szklanki wody i wino. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie ostudzić, zmiksować i zaciągnąć śmietanką. Przyprawić do smaku, schłodzić, rozlać na talerze, skropić oliwą i ozdobić świeżymi ziołami.