Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni mało kto chce spędzać czas w kuchni, a jeżeli już to przygotowujemy potrawy nie wymagające czasu, lekkostrawne, a przede wszystkich chłodzące organizm. Wszystkie te warunki spełnia chłodnik. Dziś z młodymi buraczkami, pachnący koprem, szczypiorem, o pięknej rubinowej barwie. Jego smak będzie wyśmienity jeżeli użyjecie prawdziwego wiejskiego mleka zsiadłego.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4490
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4490
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Umyte buraki wraz z liśćmi ( zostawić dwa surowe do dekoracji ) drobno pokroić, zalać wodą i ugotować krótko do miękkości, dodać soku z cytryny, cukier i wystudzić.
Zieleninę drobno posiekać, ogórki i rzodkiewkę drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Roztrzepać zsiadłe mleko, dodać ugotowane buraki, posiekane surowe liście, resztę składników.
Doprawić do smaku solą i pieprzem . Dokładnie wymieszać.
Podawać na talerzu z jajkami posiekanymi lub pokrojonymi na ćwiartki, ugotowanymi młodymi ziemniakami albo ulubiona kaszą ugotowaną na sypko lub razowym chlebem.