Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzą upalne, letnie dni, niemal codziennie na moim stole pojawiają się chłodniki – przeróżne. Lubię eksperymentować z tymi chłodnymi, orzeźwiającymi zupami. I tak, dzisiaj chcę Wam zaproponować chłodnik szpinakowy – dla mnie rewelacja.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7770
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 260
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2886
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7770
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 260
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2886
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Składniki
Listki szpinaku myję, osuszam i wrzucam na patelnię. Duszę około 2-3 minut i odstawiam do ostudzenia.
Do miski wlewam kefir i jogurt, dodaję przestudzony szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Wszystko dobrze blenduję na gładką masę.
Ogórki myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję do chłodnika. Mieszam i wstawiam na przynajmniej godzinę do lodówki.
Podaję schłodzone z gotowanymi ziemniaczkami obok na talerzyku. Smacznego!!!