Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna zdrowa zupka "Cure All - Uzdrawia wszystko" . Zupka ta wywodzi się bezpośrednio i jest rozwinięciem bardziej wspólczesnym zupki "Cabochis" z roku 1540 , a jej pierwotny przepis znajduje się W Manuscrypcie Herlaina .. W oryginale leciał tak : " Cabochis. Take faire Cabochis, pike hem and wassh hem, and parboyle hem; then̄ presse oute the water on̄ a faire borde, choppē hem, and cast hem in a faire potte with goode fressh broth and with Mary-bones, And lette hem boyle; then̄ take faire grate brede, and cast there-to, saferon̄, salt, and lete boyle ynogh, And then̄ serue hit forth."... Czyli zawierał tylko Kapustę, Bulion , Szafran i kruszony chleb. Później wzbogacono go o imbir, pomidory , Goździki, Cynamon, Kurkumę i Ziarna fenkułu i czarną marchew. Ja dodałem jeszcze ryż i Podałem z grilowaną różową i żółtą cebulą oraz z grillowaym zielonym jabłkiem
Garnek , szpikulce do grilla
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 434
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 434
Składniki
Na tozgrzanej oliwie podprażyć ziarna fenkułu ( ma 1 do 2 minut) , następnie dodać poszatkowaną kapustę , czosnek, imbir i kurkumę . Prażyć 3 minuty . dodać krojone pomidory i dusić 5 minut. Dolać bulion i zagotować. Dodać przecier i szafran i ryż. Gotować do 10 minut.
W międzyczasie obrać cebule i wraz z zielonym jabłkiem pokroć na ćwiartki. Nadziać na szpikulec grillowy z rozgrzanym do 200 stopni piekarniku zrumienić do miękkości .( mniej więcej do 15 minut)
Podawać zupę na gorąco z grillowaną cebulą z jabłkiem