Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające i gęste curry z dyni, czerwonej soczewicy ze szpinakiem
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1723
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1153
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2228
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1723
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1153
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2228
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, imbir zetrzeć, W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę podsmażyć potem dodać czosnek i imbir, smażyć kilka minut, dodać przyprawy, zamieszać, dodać dynię.
Całość chwilę smażyć, mieszając, żeby przyprawy zmieszały się z dynią. Zalać wodą i mleczkiem kokosowym, zagotować, dodać soczewicę i gotować aż dynia zmięknie. Dodać pomidory i przecier, zagotować, wmieszać szpinak, chwilę podgotować aż szpinak zmięknie. Dodać orzeszki, wymieszać. Doprawić solą, sosem sojowym, sokiem z cytryny i cukrem. Jak lubicie można dodać więcej chilli.