Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające i gęste curry z dyni, czerwonej soczewicy ze szpinakiem
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 77
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 43
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 77
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 43
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, imbir zetrzeć, W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę podsmażyć potem dodać czosnek i imbir, smażyć kilka minut, dodać przyprawy, zamieszać, dodać dynię.
Całość chwilę smażyć, mieszając, żeby przyprawy zmieszały się z dynią. Zalać wodą i mleczkiem kokosowym, zagotować, dodać soczewicę i gotować aż dynia zmięknie. Dodać pomidory i przecier, zagotować, wmieszać szpinak, chwilę podgotować aż szpinak zmięknie. Dodać orzeszki, wymieszać. Doprawić solą, sosem sojowym, sokiem z cytryny i cukrem. Jak lubicie można dodać więcej chilli.