Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tą zupę oddam za nią wszystko
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5484
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5484
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Składniki
wykonanie:Do garnka wlać 3 litry wody i dodać umyte porcje z kaczora,gotować dość długo aż mięso będzie miękkie (sprawdzam nożem miękkość mięsa),w między czasie dodać marchew i korzeń pietruszki pokrojone dowolnie.Gdy mięso jest już dość miękkie doprawić do smaku przyprawą,rozrobić krew z mąką zalać rosół,gotować z krwią jeszcze około godziny na wolnym ogniu,pod koniec dodać ziele,liść laurowy i natkę pietruszki.Jeśli krew jest kupna dodać ocet według swego smaku.Jest to jedna z ulubionych zup w moim domu.