Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tą zupę oddam za nią wszystko
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
Składniki
wykonanie:Do garnka wlać 3 litry wody i dodać umyte porcje z kaczora,gotować dość długo aż mięso będzie miękkie (sprawdzam nożem miękkość mięsa),w między czasie dodać marchew i korzeń pietruszki pokrojone dowolnie.Gdy mięso jest już dość miękkie doprawić do smaku przyprawą,rozrobić krew z mąką zalać rosół,gotować z krwią jeszcze około godziny na wolnym ogniu,pod koniec dodać ziele,liść laurowy i natkę pietruszki.Jeśli krew jest kupna dodać ocet według swego smaku.Jest to jedna z ulubionych zup w moim domu.