Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za zwykłą czerniną nie przepadamy, wręcz przeciwnie...odrzuca nas sama myśl...ale co tam, przecież każdy preferuje to, co lubi. Nam przypadła do gustu czernina w stylu wegańskim, wspomnienie naszego dzieciństwa. W zależności od preferencji smakowych można modyfikować i ilością cukru, jak i śmietany.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 730
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1507
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6040
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 730
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1507
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6040
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
Składniki
Czereśnie drylujemy, przekładamy do garnka, dolewamy wody (do poziomu 1,5 l), mielonego kardamonu, rozmarynu, zagotowujemy, lekko ostudzamy i miksujemy. Przecieramy przez sitko. Do smaku doprawiamy cukrem (ewentualnie), mieszamy ze śmietaną, a następnie z rozrobioną w zimnej wodzie mąką. Ponownie zagotowujemy. Podajemy z makaronem, u nas świderki.