Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za zwykłą czerniną nie przepadamy, wręcz przeciwnie...odrzuca nas sama myśl...ale co tam, przecież każdy preferuje to, co lubi. Nam przypadła do gustu czernina w stylu wegańskim, wspomnienie naszego dzieciństwa. W zależności od preferencji smakowych można modyfikować i ilością cukru, jak i śmietany.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1823
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 46
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1823
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 46
Składniki
Czereśnie drylujemy, przekładamy do garnka, dolewamy wody (do poziomu 1,5 l), mielonego kardamonu, rozmarynu, zagotowujemy, lekko ostudzamy i miksujemy. Przecieramy przez sitko. Do smaku doprawiamy cukrem (ewentualnie), mieszamy ze śmietaną, a następnie z rozrobioną w zimnej wodzie mąką. Ponownie zagotowujemy. Podajemy z makaronem, u nas świderki.