Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka w roli głównej - czyli sezonowo, zdrowo, przepysznie
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16632
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16632
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5371
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i w razie potrzeby obieramy ze skórki. Botwinkę i buraczki pokrojone na mniejsze cząstki, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ogórki i rzodkiewki kroimy na kawałki, dodajemy wystudzoną botwinkę z burakami, czosnek i pęczek koperku. Wszystko to dokładnie blendujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt i jeszcze raz miksujemy. Doprawiamy wg uznania solą i pieprzem, posypujemy dodatkową porcją koperku. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i/lub domowym ziołowym tostem żytnim
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i/lub domowym tostem żytnim z masełkiem tymiankowo - czosnkowym Przepis na masełko w osobnym poście :) Smacznego