Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka w roli głównej - czyli sezonowo, zdrowo, przepysznie
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11130
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 305
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 384
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11130
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 305
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 384
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i w razie potrzeby obieramy ze skórki. Botwinkę i buraczki pokrojone na mniejsze cząstki, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ogórki i rzodkiewki kroimy na kawałki, dodajemy wystudzoną botwinkę z burakami, czosnek i pęczek koperku. Wszystko to dokładnie blendujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt i jeszcze raz miksujemy. Doprawiamy wg uznania solą i pieprzem, posypujemy dodatkową porcją koperku. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i/lub domowym ziołowym tostem żytnim
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i/lub domowym tostem żytnim z masełkiem tymiankowo - czosnkowym Przepis na masełko w osobnym poście :) Smacznego