Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka w roli głównej - czyli sezonowo, zdrowo, przepysznie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 338
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2612
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 338
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2612
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i w razie potrzeby obieramy ze skórki. Botwinkę i buraczki pokrojone na mniejsze cząstki, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ogórki i rzodkiewki kroimy na kawałki, dodajemy wystudzoną botwinkę z burakami, czosnek i pęczek koperku. Wszystko to dokładnie blendujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt i jeszcze raz miksujemy. Doprawiamy wg uznania solą i pieprzem, posypujemy dodatkową porcją koperku. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i/lub domowym ziołowym tostem żytnim
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i/lub domowym tostem żytnim z masełkiem tymiankowo - czosnkowym Przepis na masełko w osobnym poście :) Smacznego