Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My pokochaliśmy tą zupę za smak i szybkość wykonania. Jest lekka mimo, że w przepisie jest boczek. To zupa która świetnie smakuje jesienno zimową porą. Dzięki sporej ilości czosnku podnosi odporność. A już przeziębionym przyniesie ulgę.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
W garnka o grubym dnie wysmażyć boczek, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kminek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć na średnim ogniu. Wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków około 10 minut. W międzyczasie pokroić chleb w kostkę i zrobić grzanki. Na koniec gotowania dodać do zupy majeranku i pieprzu według własnego uznania. Zupę podawać z grzankami i posypaną serem. Niektóre przepisy tej zupy zawierają jeszcze jajko które roztrzepane wlewa się do zupy i szybko się miesza tworząc jajeczne nitki.