Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My pokochaliśmy tą zupę za smak i szybkość wykonania. Jest lekka mimo, że w przepisie jest boczek. To zupa która świetnie smakuje jesienno zimową porą. Dzięki sporej ilości czosnku podnosi odporność. A już przeziębionym przyniesie ulgę.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 48
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 75
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 48
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 75
Składniki
W garnka o grubym dnie wysmażyć boczek, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kminek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć na średnim ogniu. Wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków około 10 minut. W międzyczasie pokroić chleb w kostkę i zrobić grzanki. Na koniec gotowania dodać do zupy majeranku i pieprzu według własnego uznania. Zupę podawać z grzankami i posypaną serem. Niektóre przepisy tej zupy zawierają jeszcze jajko które roztrzepane wlewa się do zupy i szybko się miesza tworząc jajeczne nitki.