Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My pokochaliśmy tą zupę za smak i szybkość wykonania. Jest lekka mimo, że w przepisie jest boczek. To zupa która świetnie smakuje jesienno zimową porą. Dzięki sporej ilości czosnku podnosi odporność. A już przeziębionym przyniesie ulgę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5810
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1255
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12481
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5810
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1255
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12481
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Składniki
W garnka o grubym dnie wysmażyć boczek, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kminek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć na średnim ogniu. Wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków około 10 minut. W międzyczasie pokroić chleb w kostkę i zrobić grzanki. Na koniec gotowania dodać do zupy majeranku i pieprzu według własnego uznania. Zupę podawać z grzankami i posypaną serem. Niektóre przepisy tej zupy zawierają jeszcze jajko które roztrzepane wlewa się do zupy i szybko się miesza tworząc jajeczne nitki.