Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna bardzo sycąca i zdrowa zupa. Włoszczyzna, ziemniaki, mięsko i kwaśne ogórki to jest sukces każdej ogórkowej. Dodatkowo ogórki kiszone zawierają bardzo dużo witaminy C, witaminy E – źródła młodości, witaminy K, korzystnie wpływającej na proces krzepnięcia krwi, a także naturalnie występujących bakterii projelitowych. Dlatego opłaca się jeść ogórki kiszone i to w każdej postaci.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1763
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1392
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1763
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1392
Składniki
Kości wieprzowe umyć. Gotować do miękkości w wodzie (ok. 3 litry) z dodatkiem soli, pieprzu, ziela angielskiego i liścia laurowego.
Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Ugotowane kości wyjmujemy z wywaru, odcedzić również ziele angielskie i liście laurowe. Do tak przygotowanego wywaru wrzucamy warzywa i gotujemy do ich miękkości.
W między czasie zetrzeć kiszone ogórki na grubych oczkach.
Ogórki podsmażyć na masełku.
Pod koniec gotowania warzyw dodać por pokrojony w talarki i podsmażone ogórki. Całość gotować jeszcze chwilę.
Koperek umyć i drobno posiekać.
W misce wymieszać mąkę ze śmietaną hartując kilkoma łyżkami gorącej zupy.
Zahartowaną śmietanę z mąką wlać do zupy energicznie mieszając. Dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby można dolać wody. Dokładnie wymieszać i zagotować.
Do zupy dodać obrane mięso z kości. Podawać ze świeżym pieczywem.
Smacznego :)