Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i aromatyczna zupa z tortellini. Jest niezwykle sycąca, dlatego z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Nie wymaga długiego gotowania i stania w kuchni.
Pyszne wege kotlety z kalafiora. Miękkie i wilgotne w środku, z chrupiącą, po...
Odsłon: 45
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 160
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2273
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 998
Pyszne wege kotlety z kalafiora. Miękkie i wilgotne w środku, z chrupiącą, po...
Odsłon: 45
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 160
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2273
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 998
Składniki
Warzywa (marchewki, pietruszkę i seler) myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łupin i również kroimy w drobną kosteczkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. W dużym garnku rozpuszczamy łyżkę masła. Na rozgrzane masło wrzucamy warzywa. Podsmażamy je na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy krótko na patelni z klarowanym masłem.
Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy litr wody gotujemy przez około 45 minut. Następnie wrzucamy podsmażonego kurczaka oraz posiekane liście szpinaku. Zupę zaprawiamy śmietanką. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy zupę jeszcze przez około 15 minut.
Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Gotową zupę podajemy z tortellini. Smacznego!