Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to bardzo prosta potrawa. Można go jeść na różne sposoby: z makaronem, z ziemniakami, z kołdunami... Można też go pić. Czysty bulion można zamrozić i wykorzystać jako bazę do innych zup lub sosów.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4515
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1559
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 468
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4515
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1559
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 468
Składniki
Porcje rosołowe i podroby oczyścić i dokładnie umyć. Zalać wodą, posolić, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu. Kiedy na powierzchni pojawią się szumowiny delikatnie je usunąć. Czynność należy powtarzać. W tym czasie obrać i pokroić warzywa. Cebulę dokładnie opalić na kuchence, tak aby zaczęła puszczać sok. Dodać warzywa do wywaru i gotować na bardzo małym ogniu około 3 godzin. Nie mieszać. Na koniec odcedzić rosół i ugotować makaron. Po wystudzeniu czysty bulion można przelać do specjalnych plastykowych pojemników i zamrozić.