Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to bardzo prosta potrawa. Można go jeść na różne sposoby: z makaronem, z ziemniakami, z kołdunami... Można też go pić. Czysty bulion można zamrozić i wykorzystać jako bazę do innych zup lub sosów.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 139
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 55
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 139
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 55
Składniki
Porcje rosołowe i podroby oczyścić i dokładnie umyć. Zalać wodą, posolić, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu. Kiedy na powierzchni pojawią się szumowiny delikatnie je usunąć. Czynność należy powtarzać. W tym czasie obrać i pokroić warzywa. Cebulę dokładnie opalić na kuchence, tak aby zaczęła puszczać sok. Dodać warzywa do wywaru i gotować na bardzo małym ogniu około 3 godzin. Nie mieszać. Na koniec odcedzić rosół i ugotować makaron. Po wystudzeniu czysty bulion można przelać do specjalnych plastykowych pojemników i zamrozić.