Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa krem z warzyw korzennych z dodatkiem pora i kaszy jaglanej.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 785
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2088
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 785
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2088
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuje jak przygotować zupę.
Zacznijmy od pokrojenia cebuli i czosnku, które zezłocimy w garnku razem z czarnuszką (około 2/3 łyżeczki). Następnie musimy pokroić wszystkie warzywa korzenne: marchewkę, pietruszkę i seler. Dodajemy do cebuli i czosnku i smażymy przez 3 minuty. Dodajemy drobno pokrojonego pora i zalewamy wszystko wodą do wysokości warzyw.
Dodajemy liście laurowe i kasze jaglaną (kaszę musimy przelać gorącą wodą a następnie zimną). Wszystko gotujemy pod przykryciem do momentu aż warzywa i kasza zmiękną.
Wyjmujemy liście i wszystko blendujemy, Dodajemy sok z połowy limonki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni podgrzewamy kurkumę (nada to jej doskonałego aromatu). Dodajemy ją do zupy. Próbujemy czy jest dostatecznie doprawiona (powinna mieć łagodny smak).
Drobno siekamy świeżą kolendrę. Zupę podajemy z dodatkiem posiekanej kolendry i odrobiną czarnuszki (ma bardzo intensywny smak). Życzę smacznego i jeszcze raz zapraszam do zobaczenia filmu.