Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie rozgrzewająca. Lekko orientalna, delikatna.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2041
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3234
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 33
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2041
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3234
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 33
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy przez kilka minut. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę seler, marchew i czosnek. Smażymy przez 5 min. Następnie dodajemy curry, smażymy 2 min, aż smaki przejdą. Wszystko zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Dodajemy ryż, gotujemy bez przykrycia około 20 min. Całość mieszamy ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.