Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie rozgrzewająca. Lekko orientalna, delikatna.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 155
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11822
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5573
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 155
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11822
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5573
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy przez kilka minut. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę seler, marchew i czosnek. Smażymy przez 5 min. Następnie dodajemy curry, smażymy 2 min, aż smaki przejdą. Wszystko zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Dodajemy ryż, gotujemy bez przykrycia około 20 min. Całość mieszamy ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.