Do góry

Zupy Przepis na:

Dynianka z kluseczkami i poreperowanym ryżem

Dynianka z kluseczkami i poreperowanym ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2378 Ocena: 15334

Dodano:

Odsłon: 165

Zdrowe danie na lekką kolację.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać, pokroić i rozgotować w małej ilości wody, następnie zmiksować. Na mleku ugotować lane kluski z jajka i mąki, wymieszać z przecierem dyniowym, posolić do smaku i jeszcze chwilę podgotować. Ryż preparowany wymieszać z cukrem na patelni i usmażyć na złoty kolor. Wymieszać, wystudzić i posypać podaną na talerzach zupę dyniową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń