Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe danie na lekką kolację.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić i rozgotować w małej ilości wody, następnie zmiksować. Na mleku ugotować lane kluski z jajka i mąki, wymieszać z przecierem dyniowym, posolić do smaku i jeszcze chwilę podgotować. Ryż preparowany wymieszać z cukrem na patelni i usmażyć na złoty kolor. Wymieszać, wystudzić i posypać podaną na talerzach zupę dyniową.