Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, smaczna zupa. Warto spróbować.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23914
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23914
Składniki
Kasze jaglaną sparzyć wrzątkiem, a następnie ugotować.
Dynię, obrane marchewki i seler pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 - 2,5 l wody. Wrzucić pokrojone warzywa. Dodać starty na tarce imbir, przyprawy i gotować do miękkości. Usunąć listki laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie zmiksować blenderem. Na talerze nakładać najpierw 3-4 łyżki kaszy jaglanej, a potem nalewać zupę. Przyozdobić jogurtem naturalnym.