Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, smaczna zupa. Warto spróbować.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Składniki
Kasze jaglaną sparzyć wrzątkiem, a następnie ugotować.
Dynię, obrane marchewki i seler pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 - 2,5 l wody. Wrzucić pokrojone warzywa. Dodać starty na tarce imbir, przyprawy i gotować do miękkości. Usunąć listki laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie zmiksować blenderem. Na talerze nakładać najpierw 3-4 łyżki kaszy jaglanej, a potem nalewać zupę. Przyozdobić jogurtem naturalnym.