Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa jest idealna na dzisiejszą pogodę. Smaczna i mimo tego, że to krem syta.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 778
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1086
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 316
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 778
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1086
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 316
Składniki
Dynię, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i chwilę smażyć. Potem wlać rosół oraz dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości i częściowego odparowania rosołu. Gdy zupa się gotuje usmażyć na maśle oczyszczone kurki. Potem je posolić i chwilkę smażyć. Następnie dodać mięso z kurczaka i śmietankę do zupy i zupę dokładnie zblendować. W razie konieczności jeszcze doprawić i ewentualnie przetrzeć przez siot ale wdłu mnie nie ma takiej potrzeby. Gotową zupę nalać na talerze, na środku rozdzielić kurki, grzanki i udekorować rungią. Podawać zaraz po przygotowaniu na gorąco.