Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa jest idealna na dzisiejszą pogodę. Smaczna i mimo tego, że to krem syta.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4782
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7298
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4782
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7298
Składniki
Dynię, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i chwilę smażyć. Potem wlać rosół oraz dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości i częściowego odparowania rosołu. Gdy zupa się gotuje usmażyć na maśle oczyszczone kurki. Potem je posolić i chwilkę smażyć. Następnie dodać mięso z kurczaka i śmietankę do zupy i zupę dokładnie zblendować. W razie konieczności jeszcze doprawić i ewentualnie przetrzeć przez siot ale wdłu mnie nie ma takiej potrzeby. Gotową zupę nalać na talerze, na środku rozdzielić kurki, grzanki i udekorować rungią. Podawać zaraz po przygotowaniu na gorąco.