Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa jest idealna na dzisiejszą pogodę. Smaczna i mimo tego, że to krem syta.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1556
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231966
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1556
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231966
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5058
Składniki
Dynię, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i chwilę smażyć. Potem wlać rosół oraz dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości i częściowego odparowania rosołu. Gdy zupa się gotuje usmażyć na maśle oczyszczone kurki. Potem je posolić i chwilkę smażyć. Następnie dodać mięso z kurczaka i śmietankę do zupy i zupę dokładnie zblendować. W razie konieczności jeszcze doprawić i ewentualnie przetrzeć przez siot ale wdłu mnie nie ma takiej potrzeby. Gotową zupę nalać na talerze, na środku rozdzielić kurki, grzanki i udekorować rungią. Podawać zaraz po przygotowaniu na gorąco.