Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte,rozgrzewające danie...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115455
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1342
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1224
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115455
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1342
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1224
Składniki
Fasole namoczyć na noc.Wędzone żeberko pokroić i gotować z włoszczyzną ok 30 min.Wsypać do wywaru fasolę i gotować do miękkości.Kiełbasę podwawelską pokroić i podsmażyć razem z posiekaną cebulą,dodać do gotującej fasoli.Na koniec wlać przecier pomidorowy i doprawić solą,pieprzem i majerankiem.Należy uważać z solą,ponieważ wędzone żeberko nadaje już słoności potrawie ;-)
Dodałam tym razem kilka plasterków pokrojonego boczku,które zapodziały się w lodówce ;-)
SMACZNEGO