Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte,rozgrzewające danie...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1165
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1165
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Fasole namoczyć na noc.Wędzone żeberko pokroić i gotować z włoszczyzną ok 30 min.Wsypać do wywaru fasolę i gotować do miękkości.Kiełbasę podwawelską pokroić i podsmażyć razem z posiekaną cebulą,dodać do gotującej fasoli.Na koniec wlać przecier pomidorowy i doprawić solą,pieprzem i majerankiem.Należy uważać z solą,ponieważ wędzone żeberko nadaje już słoności potrawie ;-)
Dodałam tym razem kilka plasterków pokrojonego boczku,które zapodziały się w lodówce ;-)
SMACZNEGO