Zupy Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Fasole namoczyć na noc.Wędzone żeberko pokroić i gotować z włoszczyzną ok 30 min.Wsypać do wywaru fasolę i gotować do miękkości.Kiełbasę podwawelską pokroić i podsmażyć razem z posiekaną cebulą,dodać do gotującej fasoli.Na koniec wlać przecier pomidorowy i doprawić solą,pieprzem i majerankiem.Należy uważać z solą,ponieważ wędzone żeberko nadaje już słoności potrawie ;-)
Dodałam tym razem kilka plasterków pokrojonego boczku,które zapodziały się w lodówce ;-)
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

limetka 22 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
wspaniała :D36 Kto głosował? | Odpowiedz

Marchewcia 11 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
pyycha34 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 07 marca 2012Zgłoś do usunięcia
To prawda,że si e je oczami,piekne zdjęcia zachęca do jedzenia.34 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 marca 2012Zgłoś do usunięcia
super ta fasolka - i zdjęcie ekstra-pozdrawiam30 Kto głosował? | Odpowiedz