Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, "czyszczące" resztki z lodówki :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 785
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8124
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 354
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 121
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2222
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 785
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8124
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 354
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 121
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2222
Składniki
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojone warzywa.
Wędlinę kroimy w paseczki i wrzucamy do warzyw doprawiając solą, pieprzem i chilli. Podlewamy składniki wodą i wrzucamy liście laurowe.
Całość dusimy około 30 minut następnie dodajemy pomidory z zalewą. Jeśli są duże, rozdrabniamy je. Fasolę odcedzamy a następnie dodajemy do garnka. Doprawiamy bazylią i oregano. Trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut. Jeśli jest taka potrzeba, zagęszczamy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!