Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego że na stronce mojej pani napisała że przez mój przepis na fasolkę cała wylądowała w śmietniku, więc jej udowodniłam że moja ma się dobrze. Dlatego dziś ugotowałam zupkę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew można w całości, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie gdy już mięso jest miękkie dodać ziela i liść laurowy oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków, doprawić do smaku ulubioną przyprawą.
Jak ziemniaki są już miękkie dodać fasolkę ociekniętą z durszlaka, chwilkę zagotować.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby się zahartowała i zalać zupę, zagotować.
Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, również zagotować.
Podałam ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym oraz świeżą natką pietruszki drobno pokrojoną.