Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego że na stronce mojej pani napisała że przez mój przepis na fasolkę cała wylądowała w śmietniku, więc jej udowodniłam że moja ma się dobrze. Dlatego dziś ugotowałam zupkę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326955
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12173
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17167
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326955
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12173
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17167
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew można w całości, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie gdy już mięso jest miękkie dodać ziela i liść laurowy oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków, doprawić do smaku ulubioną przyprawą.
Jak ziemniaki są już miękkie dodać fasolkę ociekniętą z durszlaka, chwilkę zagotować.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby się zahartowała i zalać zupę, zagotować.
Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, również zagotować.
Podałam ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym oraz świeżą natką pietruszki drobno pokrojoną.