Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego że na stronce mojej pani napisała że przez mój przepis na fasolkę cała wylądowała w śmietniku, więc jej udowodniłam że moja ma się dobrze. Dlatego dziś ugotowałam zupkę.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew można w całości, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie gdy już mięso jest miękkie dodać ziela i liść laurowy oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków, doprawić do smaku ulubioną przyprawą.
Jak ziemniaki są już miękkie dodać fasolkę ociekniętą z durszlaka, chwilkę zagotować.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby się zahartowała i zalać zupę, zagotować.
Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, również zagotować.
Podałam ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym oraz świeżą natką pietruszki drobno pokrojoną.