Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatny i słodkawy. Podany z kleksem śmietany i płatkami migdałów, które dopełniają smak i nadają charakteru. ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422261
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2295
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422261
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2295
Składniki
Cebulę posiekać, podsmażyć na rumiano na oliwie. Zalać wrzątkiem, dodać pokrojone buraki, pieprz i sól. Gotować ok. 10 minut. Po tym czasie zblendować na gładko. Dodać sok z cytryny, nalać zupę do misek. Posypać każdą porcję migdałami i polać łyżką śmietany. Podawać solo lub ze słonymi paluchami.