Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatny i słodkawy. Podany z kleksem śmietany i płatkami migdałów, które dopełniają smak i nadają charakteru. ;)
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 959
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 421
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 274
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 959
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 421
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 274
Składniki
Cebulę posiekać, podsmażyć na rumiano na oliwie. Zalać wrzątkiem, dodać pokrojone buraki, pieprz i sól. Gotować ok. 10 minut. Po tym czasie zblendować na gładko. Dodać sok z cytryny, nalać zupę do misek. Posypać każdą porcję migdałami i polać łyżką śmietany. Podawać solo lub ze słonymi paluchami.