Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatny i słodkawy. Podany z kleksem śmietany i płatkami migdałów, które dopełniają smak i nadają charakteru. ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7544
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2552
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7544
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2552
Składniki
Cebulę posiekać, podsmażyć na rumiano na oliwie. Zalać wrzątkiem, dodać pokrojone buraki, pieprz i sól. Gotować ok. 10 minut. Po tym czasie zblendować na gładko. Dodać sok z cytryny, nalać zupę do misek. Posypać każdą porcję migdałami i polać łyżką śmietany. Podawać solo lub ze słonymi paluchami.