Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast rosołu często robię takie właśnie flaczki oszukane, które bardzo lubimy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10454
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12883
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4624
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10454
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12883
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4624
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz. Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki. Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę. Gotujemy jeszcze parę minut. Podajemy z pieczywem.