Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast rosołu często robię takie właśnie flaczki oszukane, które bardzo lubimy.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1519
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1806
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1519
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1806
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz. Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki. Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę. Gotujemy jeszcze parę minut. Podajemy z pieczywem.