Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś nie lubiłam, ale od pewnego czasu gotuję i wychodzą naprawdę super. Przepis bardzo łatwy polecam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4859
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4859
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Składniki
Flaki wypłukać, zalać wodą i gotować przez 15 min, odcedzić. Ponownie zalać wodą, gotować 15 min i odcedzić. Przelać wodą ( dobrze wypłukać).
Tak przygotowane flaki zalać bulionem, dodać liść laurowy, angielskie ziele, majeranek, przyprawę do flaków, gałkę muszkatałową i gotować do miękkości flaków.
Cebulę zeszklić na smalcu na złoty kolor, dodać do potrawy. Na tej samej patelni zrobić zasmażkę. Odstawić do wystygnięcia.
Gdy flaczki będą miękkie dodać przecier pomidorowy, zasmażkę, doprawić solą i pieprzem ( z solą uważać, ponieważ bulion z kostki jest słony). Chwilę pogotować. Ja flaczki "zamknęłam" w słoikach, kiedy mam ochotę to je odgrzewam. Życzę smacznego :)