Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna wegetariańska wersja klasycznej zupy
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2204
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2133
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 471
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 905
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1038
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2204
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2133
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 471
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 905
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1038
Składniki
Na rozgrzaną w sporym garnku oliwę wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekaną papryczkę chili i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć razem kilka minut.
Boczniaki pokroić w paski. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Grzyby z warzywami dodać do smażącej się cebuli, wsypać wędzoną paprykę, majeranek, ziele angielskie i liście laurowe, dodać sól i pieprz, dusić 5 minut.
Do garnka wlać litr wody, dodać krojone pomidory, gotować kolejne 15 minut. Gotową zupę podawać z pajdą chleba, posypaną posiekaną natką pietruszki.