Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna wegetariańska wersja klasycznej zupy
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 162
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 162
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 841
Składniki
Na rozgrzaną w sporym garnku oliwę wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekaną papryczkę chili i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć razem kilka minut.
Boczniaki pokroić w paski. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Grzyby z warzywami dodać do smażącej się cebuli, wsypać wędzoną paprykę, majeranek, ziele angielskie i liście laurowe, dodać sól i pieprz, dusić 5 minut.
Do garnka wlać litr wody, dodać krojone pomidory, gotować kolejne 15 minut. Gotową zupę podawać z pajdą chleba, posypaną posiekaną natką pietruszki.